Infrastructuur en technologie salarisadministratie

Een gemiddeld bedrijf heeft ongeveer 552 manuren nodig per jaar om de salarisadministratie te verwerken. Het grootste deel van die tijd wordt besteed aan herhaalde taken, het loon moet namelijk per maand, of per week betaald worden. Ongeveer een derde deel van een werkjaar. Daarom is het nodig dat bedrijven eens goed kijken naar de salarisadministratie.

De infrastructuur en de technologie die gebruikt wordt om deze heel gewone activiteit te digitaliseren en sneller te maken is een goede investering. Die betaalt zich redelijk snel terug doordat het personeel zich kan concentreren op belangrijke taken die een hogere waarde genereren. Behalve het stroomlijnen van herhaalde taken maakt het introduceren van technologie om bepaalde taken makkelijker te maken het mogelijk dat het personeel zich richt op het werk waar de ondernemer ze voor betaald, het produceren of verkopen van producten.

Een goede elektronische administratie maakt het leven van de personeelsfunctionaris makkelijker doordat alle gegevens van een personeelslid, gekoppeld aan de salarisadministratie, direct beschikbaar zijn. Die informatie kan dan ook direct door het hele bedrijf heen toegankelijk worden. De afdelingen voor verkoop, financiën en personeel kunnen dezelfde gegevens gebruiken. Ook de informatie over geplande hoeveelheden, zoals de geplande inkoop en andere gebieden die belangrijk zijn voor het nemen van de juiste, zakelijke beslissingen staat nu ter beschikking van directie en managers.

Gekoppelde administratie is beter

Het koppelen van de diverse onderdelen van de administratie heeft eigenlijk alleen maar voordelen, zowel voor de productie of verkoop als ook voor de klanten. In het zakenleven zorgt het samenvoegen van de salarisadministratie met de andere administratieve afdelingen voor een betere werksfeer. Dit komt vooral, omdat werknemers gewaardeerd worden, zich gewaardeerd voelen en er een sfeer van samenwerking en het werken aan een enkel doel uit voort komt.
Om deze cultuur te versterken is het goed eens te kijken naar een manier om de tevredenheid van de werknemers te meten.

Het is een van de gebieden waar een verbetering goede resultaten zal laten zien. Met een grotere investering in de technologie voor administratie kan een bedrijf er voor zorgen dat de werknemer ook het uiterste van zichzelf vergt. Zowel voor een bedrijf als voor de werknemer is een economisch sterke werkgever belangrijk. Een goede administratie is maar een onderdeel van het geheel, toegegeven, een belangrijk onderdeel.

Het personeel moet zich net zo thuis voelen in je bedrijf als de klanten

Duidelijkheid op alle fronten kan er voor zorgen dat je personeel met plezier aan het werk gaat, en aan het werk blijft. Je moet als bedrijf de waarde van zelfontwikkeling voor het personeel niet onderschatten. Duidelijkheid, scholing en opleidingen zijn vooral voor je medewerkers belangrijk.
Maar scholing en opleidingen komen natuurlijk ook direct of indirect ten goede aan het bedrijf zelf. Voor je medewerkers is het belangrijk niet alleen een goed salaris te hebben, maar ook duidelijkheid in hun toekomst te zien. Evaluatie van de werknemers als vast onderdeel van een systeem kan alleen werken met een goede, sterke en open loonadministratie.

Automatisering op dat gebied is dus niet alleen belangrijk voor het bedrijf en voor de cijfers op het einde van het jaar, maar ook voor de werknemers en hun welzijn.

Salarisadministratie uitbesteden

Het is natuurlijk ook mogelijk om uw loonadministratie uit te besteden. Door loonadministratie uit te besteden wint u veel tijd die u weer aan andere opdrachten kunt besteden. Hierbij blijft het personeel op uw eigen loonlijst en nemen wij de volledige loonadministratie op ons. Op uw verzoek verzorgen wij de loonadministratie van uw onderneming(en). Bezoek deze pagina voor meer informatie.

Terug naar boven