Tevredenheid over salaris

Vacaturesite Indeed heeft een groot onderzoek gedaan waaraan in totaal 1.000 werknemers zijn ondervraagd over met name hun inkomen. En daar komen een aantal opvallende zaken uit naar voren. Zo geeft bijna de helft van de werknemers aan dat men al voor (meer dan) twee jaar geen loonsverhoging heeft gekregen. Maar toch zijn de meeste Nederlanders uiteindelijk wel tevreden met hun salaris. Een derde van de respondenten geeft daarbij dat ze op basis van hun huidige loon een comfortabel leven kunnen leiden. Bijna 20% geeft aan dat men daarvoor op jaarbasis tussen € 2.500 en € 5.000 euro per jaar extra nodig te hebben; iets meer dan anderhalf procent heeft naar eigen zeggen jaarlijks ruim € 10.000,-  extra salaris nodig.

Liever meer vrije dagen

Op de vraag of er secundaire arbeidsvoorwaarden zijn die men liever zou krijgen dan een loonsverhoging, geeft zo’n 40% aan dat men liever meer vrije dagen heeft dan meer salaris. Flexibele uren staan hoog in het vaandel bij 19% van de ondervraagden, terwijl bijna 15% een gewenste tegemoetkoming in de zorgkosten en ruim 8% betaald ouderschapsverlof noemt.

In een reactie laat Sander Poos van Indeed Benelux weten: “Salaris is natuurlijk slechts een deel van het totale beloningspakket. Voor de ene medewerker is geld belangrijk, voor de andere vrije tijd. Werkgevers moeten ervoor zorgen dat ze een aantrekkelijk totaalpakket aan salaris en een arbeidsvoorwaarden bieden om mensen aan te trekken. We zien nog steeds dat salaris de voornaamste reden is om van baan te wisselen.”

Andere opvallende uitkomsten:

Indeed

Indeed is met wereldwijd elke maand meer dan 250 miljoen unieke bezoekers naar eigen zeggen de nummer 1 vacaturesite. Werkzoekenden kunnen op de website gratis zoeken naar vacatures, cv’s plaatsen en informatie over bedrijven bekijken.

Terug naar boven