Wie denkt dat werkgeverslasten enkel het loon van je werknemers inhoudt, heeft het mis. Er zijn namelijk nog tal van andere financiële lasten voor werkgevers. Welke precies dit zijn en hoe je de totale werkgeverslasten berekent, staat hieronder voor je uitgelegd.
Eigenlijk is dit heel simpel, bekijk voor jezelf in onderstaande rijen welke werkgeverslasten bij jou van toepassing zijn en tel ze bij elkaar op. Een snellere manier van het berekenen van de werkgeverslasten is door ongeveer 20 tot 35 procent van het salaris daarbij bovenop te tellen.
Wil je zelf de werkgeverslasten berekenen? Dan is het handig als je weet wat de werkgeverslasten zijn. Hieronder worden verschillende werkgeverslasten in kaart gebracht. Werknemers zijn natuurlijk kostbaar en personeel aannemen en behouden is een belangrijke investering van het bedrijf. Onder werkgeverslasten worden meestal de verplichte kosten bedoeld die je betaalt naast het salaris. In Nederland zijn dit de vaste werkgeverslasten:
Daarnaast kunnen er ook nog andere lasten zijn die je mee moet berekenen. Dit is afhankelijk van de cao of de individuele arbeidsovereenkomsten met werknemers. Hieronder een aantal voorbeelden van aanvullende werkgeverslasten:
Bovendien moet je ook denken aan kosten voor fysieke zaken op kantoor zoals bijvoorbeeld werkplekken, werkkleding en werving en selectie van personeel. Alle uitgaven voor personeel kun je meetellen bij werkgeverslasten berekenen.
Heb jij al eens de werkgeverslasten berekend? Of heb je hulp nodig bij de werkgeverslasten berekenen? Op het HetSalarisKantoor.nl kijken wij graag met je mee en maken een complete berekening.