Wat houdt payroll in?

HetSalarisKantoor verzorgt dus de uitbetaling van salaris en alles daaromheen. Je kunt als werkgever er ook voor kiezen om een payroll systeem te betalen. Payroll-systemen beheren alles wat te maken heeft met het proces van het betalen van werknemers en het indienen van loonbelasting. Ze zijn ingesteld om de gewerkte uren bij te houden, lonen, bronbelasting en andere inhoudingen te berekenen, cheques af te drukken en af te leveren en de overheidsbelasting op arbeid te betalen.

Vaak wordt Software gebruikt voor salarisadministratie en vereist minimale input van werkgevers. Werkgevers moeten lonen en gewerkte uren invoeren en vervolgens gebruikt de software deze informatie om automatisch berekeningen uit te voeren en inhoudingen in mindering te brengen. De meeste salarissysteemsoftware wordt automatisch bijgewerkt wanneer de belastingwetten veranderen en waarschuwt werkgevers wanneer ze bepaalde belastingformulieren moeten indienen.

Hoe werkt het payroll proces

Een salarisadministrateur dient een gedetailleerde planning maken van het hele payrollproces. Er is altijd werk om lopende taken te beheren die aandacht vereisen en constante monitoring van wijzigingen in belastinginhouding, bijdragen en andere zaken waarmee tijdens het proces rekening moet worden gehouden.

Het payrollproces kan worden opgesplitst in drie fasen: pre-payroll, feitelijke salarisadministratie en post-salarisadministratie.

Terug naar boven