Uitleg over je loonstrook

Een loonstrook ziet er bij iedere organisatie weer anders uit en is lang niet altijd even duidelijk. Al die verschillende getallen en benamingen doen veel werknemers duizelen. En hoewel er door meeste programma’s voor salarisverwerking dezelfde termen op de loonstrook hanteren, kunnen er voor hetzelfde gegeven per organisatie toch verschillende aanduidingen worden gebruikt. Verwarring alom. Tijd voor uitleg.

Algemene gegevens

De loonstrook begint meestal met algemene gegevens zoals je naam, geboortedatum, burgerlijke staat, BSN (Burger Service Nummer) en de periode waarop de loonstrook betrekking heeft. Ook staat aangegeven op welke datum de werknemer in dienst is getreden en (in sommige gevallen) voor welke afdeling de werknemer binnen het bedrijf en in welke functie werkzaam is. Dit spreekt allemaal voor zich.

Hieronder de minder voordehandliggende termen:

Berekening bruto-netto en werkgeverslasten

Hieronder volgen de onderdelen waaruit het salaris is opgebouwd. Het bruto salaris en wat de werkgever uiteindelijk uitkeert.

Bent u op zoek naar een salarisadministratie-bureau waar u uw maandelijkse salarisadministratie kunt uitbesteden? Dan bent u aan het goede adres bij HetSalarisKantoor.nl.

Terug naar boven